Vad säger våra vardagsval om vår status?

Aldrig förr har vi svenskar varit så måna om att visa upp en enhetlig och vacker fasad utåt. Med en stark ekonomi och en för många komfortabel hushållskassa har vi kunnat tillämpa något som hos vissa uppfattas som snobberi. Medelklassen bygger lyxiga villor och på garageuppfarten står två nya bilar. Vi bjuder in till after work och serverar vin från beställningssortimentet, samtidigt som vi knaprar på lokala praliner och diskuterar vilken som är den bästa robotgräsklipparen. Detta exempel är kanske att hårddra vår sociala status men det säger en del om mångas vardag som numera är av högsta klass.

Att representera sig själv

Om vi granskar dagens konsumtion ser vi att svenskarna blir allt mer nördiga i valet av vardagsprodukter. Nörd var förr ett ord som var något negativt laddat men som nu beskriver en person med ett specialintresse. Det vill säga att valet av kaffe visar din sociala status! Nuförtiden tillåter vi oss att vara allt mer kräsna och vi djupdyker i våra intressen som kan vara allt från kaffe och vin till bilar och barnvagnar. Vi engagerar oss i våra val och är måna om att endast nyttja det bästa. Frågan är huruvida alla gör det av egenintresse eller om vi är påverkade av ”alla andra” runt omkring oss? Det bästa är nog att vara selektiv och att lära sig mer om de saker som man faktiskt är genuint intresserad av.

Lyx i vardagen

När det kommer till vardagslyx finns det en hel del produkter som inte bara underlättar, men också tillför det där lilla extra. toppvalet bluegaz gasolgrill är ett exempel. Bluegaz tillverkar grillar för konsumenten som älskar nygrillat och som bara nöjer sig med det bästa. Det finns inte mycket som slår smakupplevelsen av vällagad mat i goda vänners sällskap under en ljummen sensommarkväll! För konnässören är valet av grilltillbehör enkelt; lokalt kött ackompanjerat av egenodlad potatis och kryddsmör. Till dessert serveras svenska likördränkta jordgubbar toppade med grädde och som avrundning färskmalet kaffe från den egna kaffemaskinen. Vem har sagt att man måste gå på restaurang för att njuta av livets goda? Med det stora mat- och dryckesintresse som väckts hos oss svenskar är det bara att gå över till grannen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *