Så växter ditt företag med hjälp av rätt slags kommunikation

Marknadsföring är kommunikation. Dagens marknadsföring och reklam är mer baserad på kommunikation mellan företag och kunder än någonsin. Om du vill att ditt företag ska växa är en kommunikationsbaserad marknadsföring din bästa strategi. Här kommer tipsen och hjälpen över hur du ska tänka.

Kommunikationsbaserad och individanpassad marknadsföring

Förr i tiden fick alla samma reklamblad. För vissa affärer, som mataffärer, fungerar det fortfarande då alla behöver handla livsmedel. Men de flesta produkter och tjänster kan inte nå kunderna på det sättet längre. Vi blir överrösta med information och ljud idag. Dina kunder, som verkligen skulle ha nytta av din produkt och tjänst, kan lätt missa din reklam i allt brus som omger dem. Det är därför det är viktigt med kommunikationsbaserad och individanpassad marknadsföring. Som företagare är det enklast om du vänder dig till https://www.rule.se/ som kan skräddarsy dina behov med sms, nyhetsbrev och automatiserad marknadsföring.

Vad innebär individanpassad marknadsföring?

En individanpassad marknadsföring riktar inte in sig på individen utifrån en grupp, utan utifrån personen och dess levnadsförhållanden. Istället för att ett försäkringsbolag skickar reklam om båtförsäkringar till alla som äger en båt, så riktar bolaget in sig utifrån båttyp och ägartyp. Personer som reser jorden runt använder inte samma försäkring som de som brukar fiska och bada med båten i en liten insjö. Idag kan tekniken hjälpa dig som företagare så att du enkelt kan skicka rätt erbjudande till rätt person. Då är chansen större att personen verkligen läser vad du skriver. Sannolikheten att dina kunder kommer att bläddra fram till den del som verkligen passar dem är liten, vare sig det är i pappersform eller digitalt. Det är också viktigt att reklamen kommer till individen i rätt livssituation då det blivande brudparet eftersöker en slags resa, medan barnfamiljen vill ha en annan. Analysera och lokalisera dina kunders behov och ditt företag kommer att växa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *