Lär dig kroppsspråk

Det sägs att människan kommunicerar mer genom sitt kroppsspråk och sin mimik än via de ord vi säger. Visst ligger det något i det påståendet; flera forskarlag har under årens lopp kommit fram till nya procentsatser om hur mycket vi kommunicerar via kroppen. Kroppen kan påverka sinnet mer än vad många kanske tror. Till exempel kan man få bättre självförtroende och självkänsla genom att föra sig på ett särskilt sätt. Känn efter själv, visst känns det skillnad om du sträcker på ryggen jämfört med när du sitter med krokig rygg? Du kan själv lura hjärnan med ditt kroppsspråk med några enkla knep.

Knepen som funkar

1125px-actress-fear-and-panicDet finns många tips på hur man kan förändra sitt kroppsspråk för att upplevas vara självsäker. Att sträcka på ryggen, se människor rakt i ögonen och ha ett fast handslag är några av de mer klassiska knepen. Det är även bra att öva på att slipa bort alla små nervösa rörelser som många har en tendens att göra, särskilt i stressade situationer. Det kan handla om att dra i tröjärmarna, att pilla sig i ansiktet eller att flacka med blicken. I vissa situationer är det viktigare än annars att ha ett korrekt kroppsspråk. Om du ska på arbetsintervju bedöms både dina färdigheter och ditt sätt att vara. Då är det extra viktigt att du verkar självsäker så att du ökar chansen att få jobbet ifråga. När du befinner dig hos ett pålitligt rekryteringsföretag i Stockholm vill du inte riskera att inte få chansen, bara för att du inte lyckas ha bra ögonkontakt.

Slappna av mer

Det är bra att lägga sig på en lagom nivå när det gäller att anpassa sitt kroppsspråk. Att titta i ögonen och ha ett fast handslag får inte gå för långt, du vill inte stirra på personen eller skada dennes hand. Om du känner att du blir nervös av att hålla koll på hur du ska föra dig kan du prova att le. Leenden gör att kroppen slappnar av eftersom det utsöndras hormoner som påverkar dig positivt. Det finns kroppsspråk att undvika och utnyttja – men det viktigaste av allt är att vara just avslappnad. Om du verkar stel och obekväm kommer du förmodligen inte att tolkas rätt, även om du sitter väldigt rakt i ryggen eller har en lagom ögonkontakt. Ta ett djupt andetag och försök göra de nya rörelserna till dina egna, så kommer du snart se effekten av att de omärkligt har tagit sig in i ditt naturliga kroppsspråk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *