Videokommunikation framtiden för företag

I en era där en allt större del av företags marknadsföring sker via sociala medier och internet, och där människor ofta inte orkar koncentrera sig på en text längre än i någon minut, ser många videokommunikationen som vägen framåt. Då menas inte videokommunikation i form av en noga konstruerad reklamfilm, utan kommunikation på en mer personlig nivå, som i alla fall framstår som mer äkta än något en PR-byrå tagit fram. Ett annat tecken på den era vi lever i är nämligen att människor vill känna ett personligt band till företagen som tar fram de produkter och tjänster de använder – de vill veta mer om personerna bakom företagsfasaden. Videokommunikation är det perfekta mediet för att ge dem det.

Exakt hur man vill presentera sitt företag genom videokommunikation kan variera stort, och det finns egentligen inga begränsningar. För en verkligt personlig framtoning kan man till exempel låta en kameraman följa en av företagets anställda under en arbetsdag. En något mer reportageliknande framtoning är att låta en anställd högre upp (eller vd:n om det är ett litet företag) guida tittarna genom företagets verksamhet, till exempel en rundtur på fabriken om företaget producerar en vara, en rundtur i hamnen om företaget sysslar med import eller export, eller en rundvandring på kontoret bland de olika tjänstemännen som arbetar där, om företaget snarare erbjuder en tjänst än en fysisk vara.interview-1389206_960_720

En annan infallsvinkel kan vara att berätta om ett projekt som företaget nyligen genomfört, och förklara processen från början till slut. Ett bra avslut kan vara att låta kunden som beställde projektet berätta hur nöjda de var med resultatet (förutsatt att de var nöjda). Det finns många användningsområden för liknande videokommunikation, som kan förmedlas via ett flertal kanaler, till exempel företagets egen hemsida och företagets Youtube-kanal.

Det är egentligen inte kvaliteten som är avgörande när man spelar in en liknande kommunikationsfilm, utan innehållet och tonen i tilltalet, men om man ändå känner att ens företag tjänar på en mer professionell produktion, kan man kontakta ett produktionsbolag för att få hjälp med att spela in och redigera filmen. Du hittar ett professionellt och mångsidigt produktionsbolag i Stockholm på Megapixelab.se, som kan hjälpa er med all typ av videokommunikation.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *