Kommunikation

Vi brukar säga att kommunikation är grunden till allt och det stämmer i många fall. Om vi inte kommunicerar vet vi inte vad den andra tänker eller vill och det kan ställa till problem för oss när vi är i relationer. Kommunikationen är inte alltid bra heller och den kan ställa till det för dig, vi kan ofta missförstå varandra och då kan det uppstå bråk. Det finns många sätt som människan kan

kommunicera på idag. Tänker vi däremot oss tillbaka till 1800-talet hade vi andra sätt att kommunicera på.

Du kunde exempelvis inte ringa en granne eller en släkting som du kan idag. Behövde du en doktor fick någon du kände åka och hämta doktorn med häst och vagn. Järnvägarna fick kommunicera med hjälp av telegrafer som inte var det lättaste att förstå sig på. Telegrafen var föregångaren till

telefon och gjorde ifrån sig ljud som fick översättas med hjälp av en bok, en person behövde även vara utbildad och sitta och översätta dessa meddelanden åt båda hållen. Detta ersattes senare med telefoner så att de kunde ringa varandra och snabbare få ut eventuella varningsmeddelande.

Telefonen var den uppfinning som förändrade hur folket kunde kommunicera. Skulle du få tag på en släkting som bodde i en annan stad, behövde du skicka ett brev eller telegrafmeddelande. Det behövde du inte längre göra när denna uppfinning kom. Idag har vi dessutom datorer och internet som gör att vi kan skicka mail till varandra. På mail kan också nyhetsbrev skickas ut. Sociala medier används flitigt av tonåringar och barn idag och att hitta folk att prata med är inte längre något problem.

Att prata på sociala medier har idag ersatt den fysiska kommunikationen och det kan för många vara svårt att veta vad vi egentligen ska prata om. Det kan ibland bidra till att vi kan behöva gå i terapi för att ha någon att prata med och berätta våra problem för. Detta gäller också för par som har problem. De kan gå på par terapi för att få hjälp med eventuella problem som de kan ha. Om du inte vill kommunicera muntligt kan du alltid kommunicera skriftligt och tvärtom. Att ha gått till att endast kunna kommunicera med någon på långt avstängd genom brev till att faktiskt kunna skicka meddelande på sociala medier och ringa varandra.

Tänker vi tillbaka till stenåldern, så kunde vi endast kommunicera med hjälp av ljud och kroppsspråk detta har vi sedan utvecklat till ett språk med ord och trots att alla människor på jorden inte pratar samma språk kan vi ändå lyckas förstå varandra med små enkla medel. Engelska är ett internationellt språk idag så om du lär dig det, så kan du komma långt och prata med många människor världen över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *